Kokosowo – migdałowe muffinki bez cukru

  • on 9 kwietnia 2021

Kokosowo – migdałowe muffinki bez cukru

Składniki

Pasta daktylowa – 130g

Mąka pszenna – 3/4 szklanki

Olej – 1/4 szklanki

Jogurt naturalny – 1/2 szklanki

Kokos wiórki – 1/2 szklanki

Płatki migdałowe – 2 łyżki + do posypania

Jajko – 1szt

Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

Kokosowo – migdałowe muffinki bez cukru

Przygotowanie

Porcja na 15 muffinek ok 6cm.
Masę daktylową kroimy lub rwiemy na małe kawałki. Wszystkie składniki mieszamy łyżką lub rękami.
Wykładamy do formy wyłożonej papilotkami (do około 3/4 wysokości) i posypujemy płatkami migdałowymi.
Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Studzimy na kratce. Ciasteczka są najlepsze następnego dnia.

Przepis znajduje się w kategorii :
Desery

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..