Kotlety mielone z kapustą i pieczarkami

  • on 9 kwietnia 2021

Kotlety mielone z kapustą i pieczarkami

Składniki

mięso mielone 500 g

1/2 główki młodej kapusty

1 marchewka

1 cebula

pieczarki 150 g

sól, pieprz

koperek 2 łyżki

1 jajko

1 czerstwa bułka moczona w mleku

natka pietruszki 2 łyżki

olej do smażenia

bułka tarta do panierowania

Kotlety mielone z kapustą i pieczarkami

Przygotowanie

Kapustę szatkujemy drobno , cebulę obieramy i kroimy w kostkę, marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pieczarki kroimy w dość drobną kostkę.
W garnku rozgrzewamy masło lub olej , dusimy warzywa do momentu aż zmiękną, możemy lekko podlewać wodą. studzimy.
Do mięsa dodajemy uduszone warzywa oraz resztę składników
Wyrabiamy masę.

Dłońmi formujemy kotleciki, każdego obtaczamy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy kotlety na rumiano z obu stron.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..