Krem warzywny z brokułem

  • on 9 kwietnia 2021

Krem warzywny z brokułem

Składniki

Brokuł 1 szt.

Cukinia żółta 1 szt.

Marchew 1-2 szt.

Pietruszka 1 szt.

Cebula 1 szt.

Czosnek 3 ząbki

Masło klarowane 2 łyżki

Sól

Pieprz

Woda

Śmietanka słodka 100 ml.

Natka pietruszki 1 pęczek

Krem warzywny z brokułem

Przygotowanie

Brokuł dokładnie umyć, podzielić na różyczki.
Pietruszkę i marchewkę obrać, umyć i pokroić w dużą kostkę.
Cebulę obrać i pokroić w pióra. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
W garnku na rozgrzanym maśle klarowanym podsmażyć cebulkę z czosnkiem, następnie dodać brokuł, marchewkę i pietruszkę. Zalać wodą, doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Miękkie warzywa zblendować, w razie potrzeby dolać wody. Dodać również słodką śmietankę.

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..