Makaron z krewetkami

  • on 9 kwietnia 2021

Makaron z krewetkami

Składniki

makaron – 200 g

krewetki tygrysie mrożone – 200 g

cebula – 2 szt.

czosnek – 6 ząbków

pomidory krojone bez skórki – 1 puszka (400 ml)

chili – płaska łyżeczka

masło – 50 g

sól

Makaron z krewetkami

Przygotowanie

krewetki rozmrażamy

makaron (wybieramy swój ulubiony – u mnie pełnoziarniste penne) gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy

na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy drobno posiekaną cebulę, smażymy aż się zeszkli, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz chili, smażymy jeszcze minutę i wrzucamy pomidory, solimy, przykrywamy i dusimy ok 10 minut

teraz na patelnię wrzucamy krewetki i smażymy dusimy 3 minuty, jeżeli trzeba to przyprawiamy jeszcze solą i chili

na koniec dorzucamy makaron, dokładnie mieszamy, dusimy jeszcze minutę i gotowe, smacznego 😉

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..