Meksykański Raj

  • on 9 kwietnia 2021

Meksykański Raj

Składniki

Składniki na kotlety:

½ kg mięsa mielonego z łopatki

Cebula

Jajko

2 łyżki bułki tartej

1 łyżeczka majeranku

Trochę papryki ostrej

Olej do smażenia

Sól

Składniki na sos warzywny:

Cebula

½ kg fasolki szparagowej

1 opakowanie marchewek mini

1 papryka czerwona

słoiczki po 550 g sosu meksykańskiego

Sól

Dodatkowo:

2 słoiczki po 550 g sosu meksykańskiego

Meksykański Raj

Przygotowanie

1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko doprawiamy solą oraz papryką ostrą, wsypujemy majeranek, bułkę tartą, dokładnie mieszamy i robimy małe okrągłe kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki mięsne smażymy na rozgrzanym oleju.

2. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę.
3. Do cebuli dodajemy fasolkę, marchewki i pokrojoną w paseczki paprykę, solimy.
4. Gdy warzywa są już miękkie wlewamy sosy meksykańskie, chwilkę gotujemy.

5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia.

6. Na makaron wylewamy sos i układamy kotleciki.
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..