Mielone w kapuście
Składniki
½ kg mięsa mielonego
3 jajka
1 Cebula
Sól
Papryka ostra
1 łyżeczka majeranku
Olej do smażenia
Mała główka kapusty
2 łyżki bułki tartej
1 marchew
½ łyżeczki octu
1 łyżeczka Vegety
1 łyżka mąki pszennej
Mielone w kapuście
Przygotowanie
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.
3. Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.
4. Robimy okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju
5. Kapustę drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
6. Warzywa przekładamy do garnka zalewamy woda i gotujemy.
7. Doprawiamy Vegetą oraz octem.
8. Pod koniec gotowania zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody, chwilę gotujemy.
9. Kapustę wykładamy na dno naczynia i układamy kotlety.
10. Danie gotowe.
11. Smacznego.