Mielone w kapuście

  • on 9 kwietnia 2021

Mielone w kapuście

Składniki

½ kg mięsa mielonego

3 jajka

1 Cebula

Sól

Papryka ostra

1 łyżeczka majeranku

Olej do smażenia

Mała główka kapusty

2 łyżki bułki tartej

1 marchew

½ łyżeczki octu

1 łyżeczka Vegety

1 łyżka mąki pszennej

Mielone w kapuście

Przygotowanie

1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.
3. Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.
4. Robimy okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju

5. Kapustę drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
6. Warzywa przekładamy do garnka zalewamy woda i gotujemy.
7. Doprawiamy Vegetą oraz octem.
8. Pod koniec gotowania zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody, chwilę gotujemy.

9. Kapustę wykładamy na dno naczynia i układamy kotlety.
10. Danie gotowe.
11. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..