Pan con tomate – hiszpańskie tosty

  • on 9 kwietnia 2021

Pan con tomate – hiszpańskie tosty

Składniki

Bagietka, weka, ewentualnie pszenna bułka – kilka kromek

Pomidor – 1 duży, dojrzały i mięsisty, np. malinowy

Czosnek – 1 ząbek przeciśnięty przez praskę

Oliwa z oliwek do polania

Sól do posypania

Pan con tomate – hiszpańskie tosty

Przygotowanie

Pieczywo zapiec w piekarniku do lekkiego zrumienienia.

Pomidor zetrzeć na tarce o grubych oczkach, usunąć skórkę (dopiero po starciu – skórka pozostanie na tarce).

Tosty posmarować czosnkiem, nałożyć startego pomidora, polać oliwą i ewentualnie posypać solą.

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..