Pasta kanapkowa z tuńczyka z dodatkami

  • on 9 kwietnia 2021

Pasta kanapkowa z tuńczyka z dodatkami

Składniki

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

ogórek kiszony 1 szt duży

jajka 2 szt

por /biała część/ 1 szt

pomidory suszone 4 szt

papryka czerwona 0,5 szt

majonez 1 łyżeczka

jogurt grecki do smaku

sól do smaku

pieprz do smaku

Pasta kanapkowa z tuńczyka z dodatkami

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Ogórka kiszonego drobno siekamy i odsączamy z soków. Paprykę czerwoną i pora myjemy i również drobno siekamy. Pomidory suszone odsączamy z oleju i także drobno kroimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez i jogurt grecki – w takiej ilości by powstała pasta/.

Wszystkie składniki mieszamy i /jeśli jest czas:)/ odstawiamy na 30 min by smaki “się przegryzły”.

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..