Pasta kanapkowa z tuńczyka z dodatkami
Składniki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ogórek kiszony 1 szt duży
jajka 2 szt
por /biała część/ 1 szt
pomidory suszone 4 szt
papryka czerwona 0,5 szt
majonez 1 łyżeczka
jogurt grecki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Pasta kanapkowa z tuńczyka z dodatkami
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Ogórka kiszonego drobno siekamy i odsączamy z soków. Paprykę czerwoną i pora myjemy i również drobno siekamy. Pomidory suszone odsączamy z oleju i także drobno kroimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez i jogurt grecki – w takiej ilości by powstała pasta/.
Wszystkie składniki mieszamy i /jeśli jest czas:)/ odstawiamy na 30 min by smaki “się przegryzły”.