Pasta z fasoli i cieciorki

  • on 9 kwietnia 2021

Pasta z fasoli i cieciorki

Składniki

Fasola biała ok 150 gr (z puszki lub świeża)

Cieciorka ok 150 g (z puszki lub świeża)

Cebula 2-3 szt

Jabłko 2 szt

Czosnek 2 -3 ząbki

Majeranek ok 2 łyżki

Natka pietruszki posiekana

Olej ok 3 łyżki

Pieprz,sól do smaku

Pasta z fasoli i cieciorki

Przygotowanie

Fasolę i cieciorkę odsączamy z zalewy i przepłukujemy zimną wodą.
(Jeżeli używamy świeżej fasoli i cieciorki to zalewamy je w osobnych naczyniach wodą a na drugi dzień gotujemy do miękkości )
Cebule obieramy,kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
Jabłka myjemy,obieramy ze skórki,kroimy w kostkę,dodajemy do podsmażonej cebulki i podsmażamy razem aż jabłka zmiękną,
Do podsmażonej cebuli z jabłkami dodajemy majeranek i mieszamy.
Odsączoną fasolę i cieciorkę blendujemy a następnie dodajemy wystudzoną cebulę z jabłkiem,wyciśnięty czosnek,posiekaną natkę pietruszki,pieprz,sól i dokładnie mieszamy.
Jeśli pasta jest zbyt sucha można dodać odrobinę oliwy.
Smacznego:)

Polecane przepisy: dietetyczna pasta z cieciorki z puszki

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..