Pudding ryżowy

  • on 9 kwietnia 2021

Pudding ryżowy

Składniki

100 g brązowego ryżu

500 ml mleka

łyżka oleju kokosowego

2 łyżki cukru z wanilią

6 moreli bezsiarkowych

2 jabłka

kilka orzechów włoskich

duża szczypta cynamonu cejlońskiego

Pudding ryżowy

Przygotowanie

Morele i orzechy namoczyć ok. pół godziny. Z orzechów zdjąć skórkę, lecz nie jest to konieczne.
Morele pokroić na mniejsze kawałeczki.
Ryż należy gotować na mleku z dodatkiem oleju kokosowego. Brązowy ryż ma słabe własciwości otwierania podczas gotowania, więc gotowanie może potrwać dłuższą chwilę.
Pod koniec dosypujemy cukier z wanilią, cynamon, oraz namoczone wcześniej i pokrojone morele i orzechy.
Obrane i pokrojone jabłka.
Całość gotujemy jeszcze, aż jabłka zmiękną.
Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..