Ryba w zalewie pomidorowej
Składniki
2 kg ryby (okoń, sandacz, szczupak)
1 szklanka koncentratu pomidorowego
1 szklanka oleju
0,5 szklanki octu
0,5 kg cebuli
2 szklanki wywaru z ryby (wg potrzeby)
sól, cukier do smaku
Ryba w zalewie pomidorowej
Przygotowanie
Rybę gotujemy 10 minut. Ugotowaną oddzielamy od ości i skóry. Cebulę gotujemy w wywarze z ryby około pół godziny – aby była miękka. Rozdrobnioną rybę zalewamy gorącym wywarem z olejem. Mieszamy dokładnie i nakładamy do słoików. Słoiki gotujemy 10 minut.
Polecane przepisy: ryba w zalewie slodko kwasnej
Polecane przepisy: pulpety rybne w zalewie octowo pomidorowej
Polecane przepisy: klopsy rybne w zalewie pomidorowej
Polecane przepisy: świeże śledzie w zalewie pomidorowej