Ryba w zalewie pomidorowej

  • on 9 kwietnia 2021

Ryba w zalewie pomidorowej

Składniki

2 kg ryby (okoń, sandacz, szczupak)

1 szklanka koncentratu pomidorowego

1 szklanka oleju

0,5 szklanki octu

0,5 kg cebuli

2 szklanki wywaru z ryby (wg potrzeby)

sól, cukier do smaku

Ryba w zalewie pomidorowej

Przygotowanie

Rybę gotujemy 10 minut. Ugotowaną oddzielamy od ości i skóry. Cebulę gotujemy w wywarze z ryby około pół godziny – aby była miękka. Rozdrobnioną rybę zalewamy gorącym wywarem z olejem. Mieszamy dokładnie i nakładamy do słoików. Słoiki gotujemy 10 minut.

Polecane przepisy: ryba w zalewie slodko kwasnej

Polecane przepisy: pulpety rybne w zalewie octowo pomidorowej

Polecane przepisy: klopsy rybne w zalewie pomidorowej

Polecane przepisy: świeże śledzie w zalewie pomidorowej

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..