Sałatka z Matiasów

  • on 9 kwietnia 2021

Sałatka z Matiasów

Składniki

400 g. matiasów

1/4 surowej czerwonej papryki

3 mniejsze cebule

puszka groszku

zaprawa;

2 duże liście laurowe, 3 ziela angielskie

2 płaskie łyżki cukru, 2 łyżki octu, 1/2 szklanki wody

Sałatka z Matiasów

Przygotowanie

Do zimnej wody dodajemy ocet, cukier, liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną w paski cebulę. Gotujemy na małej mocy palnika ok. pięć minut, po czym dobrze studzimy.
Matiasy moczymy dwa razy w zimnej wodzie. Każde moczenie powinno trwać po 10-15 minut.
Po czym odlewamy wodę i kroimy je w paski.
Pokrojone matiasy mieszamy z zalewą i dodajemy groszek.
Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..