Sałatka z tuńczykiem, fasolą i cebulkami perłowymi

  • on 9 kwietnia 2021

Sałatka z tuńczykiem, fasolą i cebulkami perłowymi

Składniki

1 cebulka

2 puszki czerwonej fasoli

2 puszki tuńczyka w oliwie

1 słoiczek cebulek perłowy

3 ogórki kiszone

sól, pieprz

Sałatka z tuńczykiem, fasolą i cebulkami perłowymi

Przygotowanie

Cebulkę siekamy drobno i wrzucamy do miski.
Fasolę z puszki odsączamy z zalewy i płuczemy pod bieżącą wodą. Wrzucamy do miski i mieszamy.
Cebulki odsączamy i wrzucamy do miski.
Ogórki kiszone kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miski.
Tuńczyka nie odsączamy, wraz z oliwą przekładamy do miski.
Na koniec trochę soli i pieprzu, mieszamy i gotowe. Możemy zajadać od razu. Jest przepyszna, smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..