Smażone kacze wątróbki z cebulą.

  • on 9 kwietnia 2021

Smażone kacze wątróbki z cebulą.

Składniki

wątróbki kacze 50 dag

cebula 1 szt.

tłuszcz do smażenia

Sól

Pieprz ziołowy

Smażone kacze wątróbki z cebulą.

Przygotowanie

Oczyszczone z żył i ścięgien wątróbki myjemy w zimnej wodzie, osączamy z wody.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron po 5 minut.

Usmażone wątróbki wykładamy z patelni na talerz. A na patelni smażymy pokrojoną w plasterki cebulę, osoloną i doprawioną ziołowym pieprzem.

Na osobny talerz układamy usmażone wątróbki kacze przełożone smażoną cebulą. Podajemy jako ciepłą przekąskę z pieczywem.

Smacznego!!!

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..