Sycąca zupa gulaszowa

  • on 9 kwietnia 2021

Sycąca zupa gulaszowa

Składniki

40 dag polędwiczki wieprzowej

35 dag pieczarek

duża cebula

2 duże marchewki

6 ziemniaków

2 duże pomidory, najlepiej malinowe

3 spore papryki

ząbek czosnku

odrobina mąki

przyprawy: sól, pieprz kolorowy, papryka słodka 2 łyżeczki, papryka ostra ( jak kto lubi), ziele angielskie, liść laurowy, lubcz

duża łyżka koncentratu pomidorowego

szklanka bulionu

olej

Sycąca zupa gulaszowa

Przygotowanie

Mięso umyć, pociąć na małe kawałki, obtoczyć w mące i przesmażyć na oleju. Następnie dodać poszatkowaną cebulę i zgnieciony czosnek.
Po około 5 minutach do mięsa dodać pokrojone pieczarki, marchewkę oraz sypkie przyprawy. Po upływie kolejnych kilku minut dodajemy obrane ze skóry, pokrojone pomidory oraz paprykę.
Gdy jarzyny puszczą sok dodajemy koncentrat pomidorowy i pokrojone w duże kawałki ziemniaki. Dolewamy wody oraz bulionu tak aby dokładnie przykryć wszystkie składniki.
Gotujemy około 40 min od czasu do czasu mieszając.
Smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..