Sycąca zupa gulaszowa
Składniki
40 dag polędwiczki wieprzowej
35 dag pieczarek
duża cebula
2 duże marchewki
6 ziemniaków
2 duże pomidory, najlepiej malinowe
3 spore papryki
ząbek czosnku
odrobina mąki
przyprawy: sól, pieprz kolorowy, papryka słodka 2 łyżeczki, papryka ostra ( jak kto lubi), ziele angielskie, liść laurowy, lubcz
duża łyżka koncentratu pomidorowego
szklanka bulionu
olej
Sycąca zupa gulaszowa
Przygotowanie
Mięso umyć, pociąć na małe kawałki, obtoczyć w mące i przesmażyć na oleju. Następnie dodać poszatkowaną cebulę i zgnieciony czosnek.
Po około 5 minutach do mięsa dodać pokrojone pieczarki, marchewkę oraz sypkie przyprawy. Po upływie kolejnych kilku minut dodajemy obrane ze skóry, pokrojone pomidory oraz paprykę.
Gdy jarzyny puszczą sok dodajemy koncentrat pomidorowy i pokrojone w duże kawałki ziemniaki. Dolewamy wody oraz bulionu tak aby dokładnie przykryć wszystkie składniki.
Gotujemy około 40 min od czasu do czasu mieszając.
Smacznego 🙂