Szaszłyki z kopru włoskiego

  • on 9 kwietnia 2021

Szaszłyki z kopru włoskiego

Składniki

Składniki:

Koper włoski 2 bulwy

Papryka czerwona 1 szt.

Limonka 1 szt.

Składniki na marynatę:

Sok z limonki 2 łyżki

Oliwa z oliwek 2 łyżki

Czosnek 2 ząbki

Musztarda francuska 1 łyżeczka

Tymianek 1 łyżka

Liście kopru włoskiego do dekoracji

Szaszłyki z kopru włoskiego

Przygotowanie

Wykonanie:
Koper oczyścić, pokroić i ułożyć w płaskim naczyniu. Wymieszać z pokrojona papryką. Sok z limonki, oliwę, zmiażdżony czosnek, musztardę, tymianek razem połączyć i tą marynatą polać koper wraz z papryka, wymieszać i odłożyć na godzinę. Kawałki kopru i papryki nabijać na patyczki , a na końcu nabijać pokrojona limonkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i zapiec przez 10 minut, obracając i polewając marynatą.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..