Tęczowe ciasto Truskawkowe

  • on 9 kwietnia 2021

Tęczowe ciasto Truskawkowe

Składniki

Składniki na spód:

180 g herbatników kakaowych

½ kostki masła

Składniki na masę:

Galaretka zielona

Galaretka fioletowa

Galaretka czerwona

Galaretka żółta

1000 ml jogurtu naturalnego

660 ml śmietany 30 %

½ szk. cukru pudru

Dodatkowo:

½ kg truskawek

Tęczowe ciasto Truskawkowe

Przygotowanie

1. Herbatniki kruszymy, masło rozpuszczamy i łączymy z ciastkami. Wykładamy na dnie tortownicy 24 cm X 24 cm.
2. Galaretki rozpuszczamy każdą osobno w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia.

3. Następnie jogurty dzielimy na 4 części i dodajemy do galaretek. Dokładnie mieszamy trzepaczką.

4. Śmietany ubijamy mikserem na sztywno razem cukrem pudrem. Ubitą śmietanę również dzielimy na cztery części i łączymy z galaretkami.

5. Galaretki nalewamy na przemian na środek pokruszonych ciastek.
6. Na koniec utykamy w masę truskawki i chłodzimy w lodówce 2 godziny.

7. Ciasto gotowe.
8. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Desery

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..