Truskawkowy deser

  • on 9 kwietnia 2021

Truskawkowy deser

Składniki

6 – 8 sztuk podłużnych biszkoptów

150 g serka mascarpone

150 ml śmietanki kremówki 30%

1 łyżka cukru pudru

1 galaretka truskawkowa

100 g truskawek

małe bezy

starta czekolada

Truskawkowy deser

Przygotowanie

Galaretkę rozpuścić w 450 ml wody i pozostawić do wystudzenia.
Biszkopty połamać i poukładać na dnie pucharków, wyłożyć maliny (kilka zostawić do dekoracji)
i zalać galaretką. Wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.

Mascarpone ubić ze śmietanką, cukrem pudrem,
przełożyć do rękawa cukierniczego i wyłożyć krem na galaretkę.
Na krem pokruszyć bezę, posypać startą czekoladą i udekorować pozostałymi truskawkami .
Deser podawać schłodzony.

Przepis znajduje się w kategorii :
Desery

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..