Wielkanocna pasta z Litwy

  • on 9 kwietnia 2021

Wielkanocna pasta z Litwy

Składniki

Jabłko 2 szt. duże

Czosnek 2 główki

Chrzan tarty 1 szklanka

Sok z cytryny 2 łyżki

Miód prawdziwy 2 łyżki

Sól do smaku

Wielkanocna pasta z Litwy

Przygotowanie

Wykonanie:
Czosnek obrać, drobno posiekać, połączyć z chrzanem, łyżką soku z cytryny i wymieszać. Przełożyć do słoiczka, zakręcić i wstawić do lodówki na noc. Jabłka obrać, zetrzeć, skropić sokiem z cytryny i polać miodem. Następnie połączyć ze schłodzonym chrzanem, doprawić szczyptą soli i podawać do wielkanocnych wędlin.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..