Złoty krążek z ciasta francuskiego
Składniki
2 opakowania ciasta francuskiego
½ fileta z kurczaka
Przyprawa gyros
Sól
Olej do smażenia
Ogórek świeży
1 papryka czerwona
1 serek śmietankowy
Mały słoik oliwek czarnych
Złoty krążek z ciasta francuskiego
Przygotowanie
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Studzimy i przekładamy do miski.
4. Paprykę kroimy w paseczki dodajemy do mięsa.
5. Ogórka obieramy, kroimy w kostkę.
6. Dodajemy oliwki.
7. Następnie dokładamy serek.
8. Wszystko razem mieszamy.
9. Ciasta rozkładamy i razem brzegiem łączymy.
10. Na środku wzdłuż układamy farsz.
11. Boki nacinamy, robią paseczki.
12. Zawijamy na przemian tak żeby powstała nam rolada.
13. Końce razem łączymy tworząc koło.
14. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
15. Zapiekamy 15 minut w 180 ̊C.
16. Danie gotowe.
17. Smacznego.