Złoty krążek z ciasta francuskiego

  • on 9 kwietnia 2021

Złoty krążek z ciasta francuskiego

Składniki

2 opakowania ciasta francuskiego

½ fileta z kurczaka

Przyprawa gyros

Sól

Olej do smażenia

Ogórek świeży

1 papryka czerwona

1 serek śmietankowy

Mały słoik oliwek czarnych

Złoty krążek z ciasta francuskiego

Przygotowanie

1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.

3. Studzimy i przekładamy do miski.

4. Paprykę kroimy w paseczki dodajemy do mięsa.

5. Ogórka obieramy, kroimy w kostkę.

6. Dodajemy oliwki.

7. Następnie dokładamy serek.
8. Wszystko razem mieszamy.

9. Ciasta rozkładamy i razem brzegiem łączymy.

10. Na środku wzdłuż układamy farsz.

11. Boki nacinamy, robią paseczki.

12. Zawijamy na przemian tak żeby powstała nam rolada.

13. Końce razem łączymy tworząc koło.

14. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

15. Zapiekamy 15 minut w 180 ̊C.
16. Danie gotowe.
17. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..