Zupa z soczewicą,kukurydzą, groszkiem i fasolką

  • on 9 kwietnia 2021

Zupa z soczewicą,kukurydzą, groszkiem i fasolką

Składniki

kawałek schabu (ok.30 dag)

szklanka czerwonej łuskanej soczewicy

puszka kukurydzy

puszka groszku

puszka fasoli

3-4 marchewki

1 cebula

świeża pietruszka

sól, pieprz, oregano, ostra papryka

olej do podsmażenia mięsa

duży słoik przecieru pomidorowego

Zupa z soczewicą,kukurydzą, groszkiem i fasolką

Przygotowanie

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, oregano i ostrą papryką. Cebulkę pokroić drobno. Mięso i cebulę podsmażyć na patelni do zrumienienia. Do dużego garnka z gotującą się wodą wrzucić podsmażone mięso i cebulę. Marchewkę obrać, pokroić w słupki, dorzucić do wywaru. Dodać kilka gałązek świeżej pietruszki. Wszystko gotować aż marchewka zmięknie. Soczewicę przepłukać, kukurydzę, groszek, fasolę odsączyć z zalewy – wszystko dorzucić do garnka. Dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku, chwilę pogotować,aby składniki się przegryzły. Pyszne, sycące danie 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..