Brukselka z jałowcem na zimę

  • on 11 kwietnia 2021

Brukselka z jałowcem na zimę

Składniki

Brukselka 1 kg

ocet 25 ml

sól i cukier do smaku

Jałowiec 3 łyżki ziaren

Brukselka z jałowcem na zimę

Przygotowanie

Wykonanie:
Brukselkę oczyścić, przyciąć głąbiki i włożyć do wrzątku na 5 minut z solą i cukrem do smaku. Następnie odcedzić i włożyć ciasno do wyparzonych słoików. Zagotować ½ litra wody z octem i ziarnkami jałowca, lekko przyprawić solą i cukrem do smaku. Szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

Polecane przepisy: przetwory z cukini na zimę siostry anastazji

Polecane przepisy: Brukselka

Polecane przepisy: przetwory kiszona brukselka

Polecane przepisy: przetwory z kalarepy na zimę

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..