Dżem truskawkowy z zielonym pieprzem

  • on 11 kwietnia 2021

Dżem truskawkowy z zielonym pieprzem

Składniki

1,5 kg truskawek

250 g cukru

50 g marynowanego zielonego pieprzu

Dżem truskawkowy z zielonym pieprzem

Przygotowanie

Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, przekładamy do rondelka i przez 15 min dusimy na małym ogniu.

Następnie dosypujemy cukier, osączony z zalewy zielony pieprz i smażymy przez 2-2,5 godz, często mieszając.

Dżem przekładamy do słoików, zakręcamy wieczka, ustawiamy do góry dniem i ostudzamy.

Polecane przepisy: dżem truskawkowy z pieprzem

Polecane przepisy: dżem truskawkowy

Polecane przepisy: potrawy z zielonym pieprzem marynowanym

Polecane przepisy: dżem truskawkowy z agarem

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..