Fettuccine z natką marchewki

  • on 11 kwietnia 2021

Fettuccine z natką marchewki

Składniki

500 g makaronu fettuccine

1/2 pęczka natki marchewki

1/3 szklanki oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku

1 łyżka orzechów piniowych

20 g startego parmezanu

sól, pieprz

Fettuccine z natką marchewki

Przygotowanie

Dobra, powtarzam się…makaron
Makaron gotujemy w trakcie przygotowywania tzw. otoczki.
Pesto:
Natkę marchewki dokładnie myjemy, osuszamy i oddzielamy listki od łodyg. Listki przekładamy do blendera wraz z ząbkami czosnku, lekko uprażonymi orzeszkami piniowymi i startym parmezanem. Wszystko zalewamy oliwą z oliwek i miksujemy dla właściwego połączenia składników. Gotowe pesto doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Cytat: Futka
Do nagrzanego garnka z pesto wrzucamy makaron. Dolewamy wodę z makaronu wg upodobań.
Dokładnie łączymy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..