Francuska róża

  • on 11 kwietnia 2021

Francuska róża

Składniki

2 opakowania ciasta francuskiego

10 dag polędwicy drobiowej

10 dag sera żółtego w plasterkach

½ papryki czerwonej

Francuska róża

Przygotowanie

1. Rozkładamy ciasto i wycinamy koła.

2. Cztery koła układamy w pasek tak żeby brzegi nachodziły na siebie.

3. Układamy po pasku sera żółtego.

4. Szynkę kroimy na połówki i wykładamy na ser.

5. Zawijamy w rulon ciasto, z brzegów robimy płatki różyczki.

6. Układamy w formie do muffinek.

7. Paprykę drobno kroimy.

8. Posypujemy różyczki.

9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
10. Różyczki gotowe.
11. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..