Kapuśniak z kiszonej kapusty na koncentracie pomidorowym

  • on 11 kwietnia 2021

Kapuśniak z kiszonej kapusty na koncentracie pomidorowym

Składniki

Pół kilograma dowolnych kości na zupę,

6-8 sporych ziemniaków,

3 średnie młode marchewki,

pęczek natki pietruszki,

1 mały liść pora i selera,

1 liść laurowy,

2 ziela angielskie,

2 łyżki oleju(dla większej ilości tak zwanych oczek),

1,5 łyżki przyprawy z dodatkiem soli,

pół łyżki cukru,

pół łyżki majeranku,

2 łyżki koncentraru pomidorowego,

pieprz ziołowy(do posypania zupy),

250 g kiszonej kapusty.

Kapuśniak z kiszonej kapusty na koncentracie pomidorowym

Przygotowanie

wykonanie :Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie i włoszczyznę, gotować do miękkości mięsa, następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz ziele i liść, doprawić do smaku przyprawą, gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę oraz cukier i majeranek, pogotować do miękkości kapusty, dodać koncentrat, zagotować. Po wyłączeniu gazu pokroić drobno natkę pietruszki. Po nalaniu do talerza obficie posypać pieprzem ziołowym jeśli ktoś lubi, ja uwielbiam pieprz zmienia smak zupy.

Polecane przepisy: kapuśniak ze słodkiej kapusty na rosole

Polecane przepisy: Kapuśniak z kiszonej kapusty na koncentracie pomidorowym

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..