Kapusta włoska z borówką na zimę

  • on 11 kwietnia 2021

Kapusta włoska z borówką na zimę

Składniki

Kapusta czerwona 1 kg

Borówki 30 dag

Ocet 1/3 szklanki

Sól 3 łyżki

Pieprz ziarnisty

Imbir mielony do smaku

olej

Cukier 3 łyżki

Kapusta włoska z borówką na zimę

Przygotowanie

Wykonanie:
Kapustę oczyścić, poszatkować, przelać na sicie wrzątkiem. Następnie borówki połączyć z kapustą. Ocet zagotować z 1 szklanką wody, solą, cukrem i przyprawami do smaku. Kapustę przełożyć do wyparzonych słoików, dopełnić zalewą, wlać do każdego słoika po 1 łyżce oleju, szczelnie zamknąć. Pasteryzować przez 25 minut.

Polecane przepisy: borówka amerykańska przetwory na zimę

Polecane przepisy: przetwory z patisonów na zimę

Polecane przepisy: biała kapusta z burakami na zimę

Polecane przepisy: najlepsza sałatka z kapusty na zime bez pasteryzacji

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..