Krem ze szpinaku i pora z wędzonym łososiem

  • on 11 kwietnia 2021

Krem ze szpinaku i pora z wędzonym łososiem

Składniki

500 ml bulionu warzywnego

500 g młodego szpinaku, umytego i oczyszczonego

2 cm kawałek pora, pokrojony w piórka

łyżka posiekanego koperku

sól, pieprz

100g wędzonego łososia w plastrach

Krem ze szpinaku i pora z wędzonym łososiem

Przygotowanie

Do gorącego bulionu wrzucamy posiekanego pora oraz szpinak. Gotujemy chwilę, następnie dodajemy przyprawy i blendujemy na gładki płyn. Do zupy dorzucamy łososia i chwilę gotujemy. Dekorujemy koperkiem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..