Krokiety z kapustą i pieczarkami.

  • on 11 kwietnia 2021

Krokiety z kapustą i pieczarkami.

Składniki

Ciasto na 6 placków:

2 jaja

1 szklanka mleka

1 szklanka ciepłej przegotowanej wody

2 łyżki oleju

1,5 szklanki mąki

szczypta soli

Farsz:

słoik 900 ml.kapusty kiszonej

Pieczarki 1 kg

Sól do smaku

Pieprz do smaku

Krokiety z kapustą i pieczarkami.

Przygotowanie

Wykonanie farszu:
Ugotowane pieczarki wraz z kapustą odciskamy z wywaru i przepuszczamy przez standardowe sitko 4 mm., następnie doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy farsz.

Wykonanie krokietów:
Do miski wlewamy mleko, wodę 2 łyżki oleju i wbijamy 2 jaja. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy 1,5 szklanki mąki i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut i po tym czasie smażymy. Na usmażone placki nakładamy farsz,zawijamy krokiety i podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano.

Smacznego!!!

Polecane przepisy: krokiety z kapustą i pieczarkami

Polecane przepisy: Krokiety z kapustą i pieczarkami.

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..