Sałatka żydowska z przepiórczymi jajkami

  • on 11 kwietnia 2021

Sałatka żydowska z przepiórczymi jajkami

Składniki

18 sz jajek przepiórczych

350 g ziemniaków

300 g cebuli

300 g majonezu

1 szalotka

sól

pieprz

sok z cytryny

Sałatka żydowska z przepiórczymi jajkami

Przygotowanie

Jajka i ziemniaki ugotowane w mundurkach po ostudzeniu, obrałem, pokroiłem je w kostkę. Cebulę i szalotkę posiekałem. Wszystko wymieszałem z majonezem, przyprawiłem solą, sokiem z cytryny i pieprzem do smaku. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Polecane przepisy: łosoś z warzywami na patelnie

Polecane przepisy: kluski śląskie

Polecane przepisy: pasta z makreli wedzonej magdy gessler z kuchennych rewolucji

Polecane przepisy: sałatki na imieniny ewy wachowicz

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..