Składanka schabowa

  • on 11 kwietnia 2021

Składanka schabowa

Składniki

1 kg schabu

½ pęczka szczypiorku

Pomidor

5 plasterków sera żółtego

5 łyżek majonezu

Bułka tarta do panierki

2 jajka

Olej do smażenia

Sól

Pieprz

Składanka schabowa

Przygotowanie

1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. 5 plastrów mięsa rozkładamy i smarujemy majonezem.
3. Na majonezie układamy po plastrze sera żółtego i po dwa plasterki pomidora

4. Szczypiorek drobno siekamy, posypujemy pomidory i przykrywamy farsz pozostałym schabem.

5. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej.
6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

7. Kotlety gotowe.
8. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..