Tarta z kremem z białej czekolady i mascarpone z truskawkami

  • on 11 kwietnia 2021

Tarta z kremem z białej czekolady i mascarpone z truskawkami

Składniki

składniki na ciasto:

250 gram mąki

2 łyżki cukru pudru

1 łyżeczka cukru waniliowego

sztypta soli

3 żółtka

100 gram masła

składnki na krem:

350 gram maskarpone

200-250 gram białej czekolady (lub białej czekolady karmelowej)

Truskawki do dekoracji lub inne sezonowe owoce:)

Tarta z kremem z białej czekolady i mascarpone z truskawkami

Przygotowanie

Tarta:
Mąkę z masłem posiekaj na konsystęcję kaszy

dodaj cukier puder,cukier waniliowy,szczyptę soli i żółtka. Zagnieć ciasto i włóż do lodówki na ok 30 min.

Wyjmij ciasto z lodówki nastaw piekarnik na 190 stopni rozwałkuj ciasto wyłóż na formę nakłuj widelcem i wstaw do piekarnika na 20-25 minut.

Po upieczeniu zostaw tartę do ostygnięcia.

Krem:
czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Po rozpuszczeniu wymieszaj z mascarpone do uzyskania gładkiego kremu.

Na tartę równomiernie rozłóż krem,ozdób połówkami truskawek i listkami mięty.
SMACZNEGO!!!

Polecane przepisy: Tarta z kremem z białej czekolady i mascarpone z truskawkami

Przepis znajduje się w kategorii :
Desery

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..