Zapiekanka ziemniaczano-twarogowa

  • on 11 kwietnia 2021

Zapiekanka ziemniaczano-twarogowa

Składniki

Ziemniaki duże 8 szt.

Twaróg 400 g

Cebula 1 szt.

Olej do smażenia 5 łyżek

Dymka 1 pęczek

Jajka 2 szt.

Sól 1,5 łyżeczki

Pieprz

Zapiekanka ziemniaczano-twarogowa

Przygotowanie

Ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać i przecisnąć przez praskę.

Twaróg również przecisnąć przez praskę.

Cebulę obrać, drobno posiekać i usmażyć do lekkiego zrumienienia na oleju.

Dymkę umyć, osuszyć i posiekać.

Ziemniaki, twaróg, cebulę, dymkę, jajka, sól i pierz wymieszać i przełożyć do natłuszczonej formy.

Zapiekać przez 20 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną rozgrzanym do temperatury 220 stopni Celsjusza.

Świetnie smakuje z kwaśnym mlekiem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..