Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

  • on 13 kwietnia 2021

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Składniki

1 kapusta pekińska

1 papryka (u mnie czerwona)

2 średnie marchewki

koperek

sos winegret (u mnie własnej roboty)

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Przygotowanie

Kapustę pekińską siekamy drobno i wrzucamy do dużej miski. Posypujemy szczyptą soli i zgniatamy aby wydobyć smak (nauczyłam się tego od mamy, zawsze stosuję), dzięki temu kapusta również zmniejszy swoją objętość.

Paprykę kroimy drobno w kostkę.

Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Wszystkie składniki przyprawiamy pieprzem i solą i mieszamy. Dodajemy sos winegret i dokładnie mieszamy wszystko.

Polecane przepisy: Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..