Tosty z rukolą w roli głównej

  • on 14 kwietnia 2021

Tosty z rukolą w roli głównej

Składniki

chleb tostowy (najlepiej pełnoziarnisty)

masło do smarowania

ser żółty w plasterkach

rukola

pomidorki koktajlowe

Tosty z rukolą w roli głównej

Przygotowanie

Kromki chleba tostowego smarujemy cienką warstwą masła. Przygotowujemy opiekacz do kanapek.

Posmarowane kromki układamy w nagrzanym opiekaczu posmarowaną stroną.

Ser układamy na posmarowane ułożone w opiekaczu kromki i przykrywamy go również posmarowanymi kromkami. Opiekamy nasze tosty przez około 2/3 minuty.

Opieczone tosty podajemy z rukolą, pomidorkami koktajlowymi bądź ketchupem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..