Cannelloni ze szparagami

  • on 15 kwietnia 2021

Cannelloni ze szparagami

Składniki

1 opakowanie cannelloni

500 g białych i zielonych szparagów

1 cebula

4 pomidory

2 ząbki czosnku

oliwa

ocet balsamiczny

kieliszek czerwonego wina

sól morska

pieprz

Cannelloni ze szparagami

Przygotowanie

Ugotowałem cannelloni al dente. Obrałem szparagi ( z białych zdjąłem całą skórką, z zielonych tylko z dolnej części ).
Gotowałem razem 3-4 minuty ( nie powinny być zbyt miękkie ).
Do każdego cannelloni włożyłem po 3-4 szparagi. Przygotowałem pikantny sos : drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażyłem na gorącej oliwie, dodałem świeże pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory. Doprawiłem 2-3 łyżkami octu balsamicznego i czerwonym winem. Dodałem sól i pieprz do smaku. Cannelloni podałem polane tym sosem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..