Cebulowa ze słowiczymi języczkami

  • on 15 kwietnia 2021

Cebulowa ze słowiczymi języczkami

Składniki

Cebula czerwona 3 duże sztuki

Czosnek 4 ząbki

Bulion 1l

Sól

kumin, kolendra po dużej szczypcie

Chili do smaku

nać kolendry 2 łyzki

makaron w kształcie ryżu 100g

oliwa do smażenia

Cebulowa ze słowiczymi języczkami

Przygotowanie

W Egipcie makaron w kształcie ryżu nazywa się słowiczymi języczkami 🙂
Polecam tą lekka wersje.
Zupa jest aromatyczna i delikatna w smaku.
W garnku, w którym będzie gotowana zupa, podsmażyłam na małym ogniu pokrojoną cebulę.
Gdy zacznie się lekko rumienić dodałam czosnek, chili, kolendrę i kumin w proszku.
Gdy czosnek zacznie pachnieć dolałam bulion- u mnie wołowy.
Można zostawić garnek na ogniu przez godzinę.
Po godzinie przetarłam zupę przez sitko- można też użyć malaksera.
Do zupy dodałam sól i makaron.
Gdy zmięknie, zupa jest gotowa, wystarczy ją doprawić solą i posypać nacią kolendry.
Smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..