Domowa wędlina – schab gotowany w mleku

  • on 15 kwietnia 2021

Domowa wędlina – schab gotowany w mleku

Składniki

Schab bez kości 0,7 kg

Mleko 1l

sól 1 łyżeczka

pieprz 1/2 łyżeczka

majeranek 2 łyżeczki

rozmaryn 1 łyżeczka

papryka słodka 1 łyżeczka

olej 2 łyżeczki

Liść laurowy 2

Ziele angielskie 3

Domowa wędlina – schab gotowany w mleku

Przygotowanie

– Schab myjemy i czyścimy i marynujemy w mieszance przyprawach (sól, pieprz, rozmaryn, papryka, majeranek) z dodatkiem oleju.
– Wkładamy do lodówki na 12 godzin.
– Zagotowujemy litr mleka. Wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie.
– Do zagotowanego mleka dodajemy schab i gotujemy na wolnym ogniu przez około godzinę. Mieszamy od czasu do czasu aby mięso nie przywarło do garnka.
– Po godzinie zdejmujemy z gazu ale schab pozostaje w mleko do całkowitego wystygnięcia.

Polecane przepisy: schab gotowany w mleku

Polecane przepisy: magda gessler schab moczony w mleku i cebuli

Polecane przepisy: schab w mleku

Polecane przepisy: schab gotowany

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..