Koktajl z arbuza, malin i porzeczek

  • on 15 kwietnia 2021

Koktajl z arbuza, malin i porzeczek

Składniki

150 g miąższu arbuza

50 g malin

50 g białych porzeczek

1 łyżka trzcinowego cukru

1 łyżka płynnego miodu naturalnego

200 ml zimnej wody mineralnej niegazowanej

2 łyżki soku z cytryny lub limonki

kilka kostek lodu

Koktajl z arbuza, malin i porzeczek

Przygotowanie

Miąższ arbuza bez pestek kroimy w kostkę. Odszypułkowane porzeczki i maliny myjemy.

Wszystkie owoce oraz łyżkę cukru trzcinowego wrzucamy do blendera z kielichem lub miksera (jeśli takiego sprzętu nie mamy, wykorzystajmy sokowirówkę). Miksujemy.

Dodajemy miód, sok z limonki lub cytryny i niegazowaną wodę mineralną. Mieszamy.

Jeśli chcemy mieć czysty, klarowny napój, przecedzamy go przez sitko. Koktajl wlewamy do szklanek. Podajemy z kostkami lodu.

Ten napój można dodatkowo zmiksować z kilkoma listkami mięty i alkoholem, np. 100 ml rumu, i serwować osobom dorosłym.

Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 3,80 zł

Wartość odżywcza jednej porcji 86 kcal Białko 1,5 g/Tłuszcz 0,4 g/Węglowodany 66 gŹródło: Rewia

Przepis znajduje się w kategorii :
Napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..