Pęczak z grochem do obiadu

  • on 15 kwietnia 2021

Pęczak z grochem do obiadu

Składniki

pęczak 20 mdag

10 dag łuskanego grochu

½ szklanki przecieru pomidorowego

¾ szklanki bulionu warzywnego

1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Pęczak z grochem do obiadu

Przygotowanie

Wykonanie:
Groch zalać wodą na dwie godziny, następnie ugotować i odcedzić. Pęczak zalać bulionem i gotować powali przez około pół godziny. Następnie groch połączyć z pęczakiem, przecierem pomidorowym i dusić przez 5 minut. Posypać posiekaną natką pietruszki i podawać do obiadu zamiast ziemniaków. Farsz bardzo dobrze nadaje się na gołąbki.

Polecane przepisy: jak ugotowac peczak z grochem

Polecane przepisy: Pęczak z grochem do obiadu

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..