Przysmak rybny

  • on 15 kwietnia 2021

Przysmak rybny

Składniki

puszka wędzonych szprotek w oleju 1 szt.

papryka czerwona 1/3 szt.

papryka żółta 1/3 szt.

cebula 1 szt.

rzodkiewka 6 szt.

małe korniszony 2-3 szt.

posiekany koperek 1 łyżka

ocet kilka kropel

do smaku: maggi, pieprz, sól

Przysmak rybny

Przygotowanie

Szprotki odsączyć z oleju. Rozgnieść w misce widelcem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i sparzyć wrzątkiem na sitku. Odstawić do wystygnięcia. Papryki, korniszony i rzodkiewkę również pokroić w kostkę. Wymieszać wszystko z rybą i koperkiem. Skropić delikatnie octem lub sokiem z cytryny, dodać kilka kropel maggi, popieprzyć i ewentualnie posolić. Podawać z pieczywem posmarowanym masłem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..