Śledzie z rodzynkami i granatem

  • on 15 kwietnia 2021

Śledzie z rodzynkami i granatem

Składniki

1 słoik filetów śledziowych marynowanych w zalewie octowej (400 g)

2 cebule

1 winne jabłko

4 łyżki rodzynek

2 łyżki pestek granata

pęczek świeżego koperku

Sos:

3 łyżki majonezu

3 łyżki kaśnej, gęstej śmietany

1 łyżeczka musztardy

2-3 ząbki czosnku

pieprz i sól

Śledzie z rodzynkami i granatem

Przygotowanie

Z filetów śledziowych usunąć skórkę i pokroić w kostkę.
Cebulę drobno pokroić i zalać wrzątkiem na 5 minut. Dokładnie odsączyć na sicie.
Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę
Rodzynki zalać na kilka minut wrzątkiem i także dokładnie odsączyć.
Koperek pokroić bardzo drobno.
Wszystkie składniki umieścić w misce, na koniec dodać pestki granata.
Majonez połączyć ze śmietaną i musztardą. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wymieszać delikatnie , doprawić pieprzem i solą . Udekorować gałązką koperku. Schłodzić przed podaniem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..