Surówka z kiszonej kapusty z owocami suszonymi i pomarańczą

  • on 15 kwietnia 2021

Surówka z kiszonej kapusty z owocami suszonymi i pomarańczą

Składniki

kapusta kiszona 25 dag

żurawina suszona 3 łyżki

rodzynki 3 łyżki

śliwki suszone 6 szt

pomarańcza 1 szt

olej 2 łyżki

cukier do smaku

Surówka z kiszonej kapusty z owocami suszonymi i pomarańczą

Przygotowanie

Kiszoną kapustę odciskamy z soku i szatkujemy.
Pomarańcz obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty.
Jeśli suszone owoce są twarde i mocno wysuszone zalewamy je letnią wodą, odstawiamy na 15 min. i odsączamy. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki i razem z żurawiną i rodzynkami dodajemy do kapusty.
Wlewamy olej i doprawiamy do smaku cukrem.
Mieszamy i odstawiamy na 20 min.

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..