Żeberka w kapuście

  • on 15 kwietnia 2021

Żeberka w kapuście

Składniki

1 kg Żeberek

Woreczek kiszonej kapusty

2 ziela angielskie

1 liście laurowe

sól, pieprz

Smalec

Przyprawa do mięs

Czosnek granulowany łyżeczka

Ostra papryka łyżeczka

Pieprz cayenne łyżeczka

Majeranek Oliwa z oliwek

Żeberka w kapuście

Przygotowanie

Żeberka pokroić na dwa paski doprawić marynatą. Odstawić na godzinę do lodówki. Następnie wypłukać kapustę pod bieżącą wodą. Usmażyć na smalcu kapustę dodać pieprz i sól oraz ziele angielskie z liściem laurowym.

Żeberka wyjmij z marynaty odsmaż na patelni na oleju.Do naczynia żaroodpornego włóż połowę usmażonej kapusty potem ułóż żeberka na kapuście,następnie resztę kapusty rozprowadź na żeberkach.Nagrzej piekarnik na 180 stopni przykryj folią aluminiowa bądź przykryciem piec przez 2 godz.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..