Zraziki Simby

  • on 15 kwietnia 2021

Zraziki Simby

Składniki

½ kg schabu

4 łyżki musztardy sarepskiej

1 kg pieczarek

Cebula

Sól

Mąka pszenna do obtoczenia

Olej do smażenia

2 łyżeczki mąki pszennej

½ szk. śmietany 18%

Zraziki Simby

Przygotowanie

1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i solimy
2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
3. Do cebuli dodajemy pokrojone w plastry pieczarki
4. Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko musztardą i nakładamy po łyżce grzybów

5. Zwijamy robią roladki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju
6. Podlewamy wodą i prużymy na chwili, kiedy będą miękkie
7. Następnie łączymy z grzybami i zagęszczamy śmietaną rozrobioną z mąką, 2 minuty gotujemy

8. Zraziki gotowe.
9. Smacznego

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..