Zupa cygańska

  • on 15 kwietnia 2021

Zupa cygańska

Składniki

300g kiełbasy

3 papryki

2 cebule

5 średnich ziemniaków

2 marchewki

1 pietruszka

sól, pieprz, majeranek, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej

Zupa cygańska

Przygotowanie

Kiełbasę kroimy w półplastry. Paprykę, cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę. Kiedy się zarumieni dodajemy warzywa (oprócz ziemniaków). Kiedy zaczną puszczać sok zalewamy 2 litrami wody. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu przez 45 minut.

Po tym czasie dodajemy ziemniaki, gotujemy jeszcze 15 minut. Dodajemy przyprawy. W niewielkiej ilości zimnej wody rozpuszczamy mąkę. Wlewamy do zupy, gotujemy jeszcze chwilę aż zgęstnieje.

Polecane przepisy: jak zrobic dobic dobro zupe cyganska

Polecane przepisy: zupa po cygańsku

Polecane przepisy: zupa po cygańsku przepis

Polecane przepisy: zupy cygańskie

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..