Zupa pikantna z warzywami

  • on 15 kwietnia 2021

Zupa pikantna z warzywami

Składniki

½ kg szynki wieprzowej

2 kostki rosołowe

20 dag pieczarek

1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej.

½ opakowania marchewki mrożonej – kostka.

Szczypta czosnku

Trochę imbiru

1 łyżeczka sosu sojowego

Olej do smażenia

Sól

½ opakowania zacierek

Chili

Przecier pomidorowy

2 łyżeczki mąki pszennej

Zupa pikantna z warzywami

Przygotowanie

1. Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli.

2. Następnie przekładamy do garnka zalewamy wodą i wrzucamy kostki rosołowe.
3. Do mięsa dodajemy pokropione pieczarki oraz marchewkę.

4. Następnie wrzucamy fasolkę.

5. Dodajemy zacierki.

6. Dodajemy imbir, chili, czosnek oraz przecier pomidorowy.

7. Gdy zupka jest gotowa, rozrabiamy mąkę z wodą i hartujemy zupę, chwilę gotując.
8. Zupa gotowa.
9. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..