Zupa marchewkowa z pomarańczą

  • on 16 kwietnia 2021

Zupa marchewkowa z pomarańczą

Składniki

Składniki:

Marchewka 45 dag

Cebula biała 1 szt.

Wywar drobiowy 850 ml (może być z kostki)

Pomarańcza 1 szt.

Sól i pieprz do smaku

Masło 2 łyżki

Natka pietruszki

Zupa marchewkowa z pomarańczą

Przygotowanie

Wykonanie:
Marchewkę, cebulę obrać, pokroić i podsmażyć w garnku z dodatkiem masła, powoli przez 10 minut. Następnie wlać wywar, przykryć i dusić do miękkości przez około 40 minut. Pod koniec wrzucić drobno startą skórkę z pomarańczy i sok. Doprawić do smaku i ostudzić pod przykryciem. Całość zmiksować, podgrzać, doprawić w razie potrzeby, posypać natka pietruszki i podawać do obiadu.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..