Roladki Oficerskie

  • on 18 kwietnia 2021

Roladki Oficerskie

Składniki

½ kg schabu

Olej do smażenia

Cebula

Marchew

Papryka żółta

Papryka czerwona

Oliwki czarne

2 jajka

Bułka do panierki

Sól

Pieprz

Roladki Oficerskie

Przygotowanie

1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
3. Do cebuli dodajemy marchew obrana i stratą na tarce o dużych oczach
4. Następnie dodajemy pokrojone drobno papryki oraz pokrojone w plasterki oliwki

5. Farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki

6. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jaku oraz w bułce tartej
7. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju

8. Roladki gotowe
9. Smacznego

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..