Krem z cebuli na rosole

  • on 19 kwietnia 2021

Krem z cebuli na rosole

Składniki

Rosół :

mięso wołowe 600 g

marchew 1 szt

pietruszka 1 szt

seler 1/4 szt

por 1/3 szt

kapusta włoska 1 “plaster”

sól do smaku

pieprz do smaku

Dodatkowo :

cebula 3-4 szt

masło 1 łyżka

pieprz kolorowy ziarnisty do smaku

Krem z cebuli na rosole

Przygotowanie

Z mięsa wołowego i warzyw ugotować rosół, doprawić do smaku.

Cebulę skroić w pióra i usmażyć na maśle. Mięso wołowe obrać i wraz z warzywami, w tym z usmażoną cebulą, zmiksować na gładki krem.

Podawać z ulubionymi dodatkami. Na wierzch zmielić pieprz kolorowy.
Smacznego!

Polecane przepisy: Krem z cebuli na rosole

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..